Starta eget – Driva eget – Coaching och handledning

Also Available in: Engelska

Coaching & Handledning för dig som är företagare eller vill starta eget

Allt fler egenföretagare som t ex konsulter, affärsutvecklare, frilansare och specialister inser att de själva behöver ett bollplank för att vidareutvecklas i sin yrkesroll.  Att vara egenföretagare är krävande. Du ska inte bara vara en skicklig kommunikatör, utan även ständigt få in nya kunder, skapa nätverk, bygga varumärke och få ditt företag att växa och bli lönsamt.

Var vill du att ditt företag ska vara i framtiden?

4Colours erbjuder dig coaching för att kunna starta eget eller fortsätta driva eget genom att planera, prioritera och agera kraftfullt ut mot marknaden. 4Colours har lång bakgrund inom marknadsföring, försäljning och affärsutveckling och kan hjälpa dig med att bygga upp ditt företag snabbare.

Med hjälp av omvärldsanalys, trendspaning och scenarier tar vi reda på bästa sättet att starta eget, var din bransch kan tänkas vara inom några år och vad som krävs för att ta vara på möjligheter och lägga upp strategier.

Denna coaching är till för dig som är på väg att starta eget eller som kanske har varit igång i många år men önskar nu komma till klarhet med de långsiktiga ambitionerna och de omedelbara behoven.

EXEMPEL PÅ COACHING

 • Vad vill du göra – affärsidén
 • Söka starta eget bidrag
 • Affärsplan och budget
 • Paketering av produkter och tjänster
 • Presentationsteknik
 • Personligt varumärke
 • Vidareutveckla sitt företag
 • Varumärkesstrategi
 • Att hitta rätt samarbetspartners, allianser och nätverk
 • Att hitta kunder och målgrupper
 • Strategi och handlingsplan
 • Omvärldsanalys, trendspaning & scenarios
 • Affärsutveckling, marknadsföring och försäljning
 • Sociala medier
 • Säljträning

Jaana som Karriärcoach

Jaana Lindström är en resultatinriktad seniorkonsult som sedan år 2000 coachar och utbildar VD, chefer, ledare, projektledare, konsulter och entreprenörer. År 2006 tog hon Silver i Svenska Mästerskapen i Coaching och 2007 fick hon förutom bronspriset utmärkelsen “Sveriges Coolaste Coach”. År 2012 publicerade hon sin bok “Vad vill du, egentligen?”. Jaana har erfarenhet som marknadschef, försäljningschef, vice VD, seniorkonsult, utbildare, executive coach och karriärcoach.

Jaana arbetade inom Kinnevik/MTG som seniorkonsult 2000—2006 innan hon började arbeta med sitt eget företag 4Colours. Jaana har utbildat sig till Coach vid Coachutbildning Sverige och till Executive Coach vid Academy of Executive Coaching i England. Hon har en MBA Master of Business of Administration vid Henley Management College i England och är utbildad Framtidsstrateg på Kairos Future. Hon har även en grundutbildning i psykoterapi samt i Global Coaching, då hon ofta hjälper ledare med globala virtuella team från många olika kulturer. Jaana har 13 års erfarenhet som coach och ledarutvecklare och 23 års erfarenhet av relationer med utländska marknader. Jaana samarbetar idag med ett flertal konsultföretag i Europa och Sverige vad gäller uppdrag i coaching, större ledarutvecklingsprogram och omställningsprogram. Hon har också konsulter i sitt nätverk som är experter inom ledarskap, försäljning, presentationsteknik och LinkedIn.

4Colours

4Colours är ett konsultföretag som erbjuder executive coaching, karriärcoaching och outplacement, ledarutveckling och teamutveckling. 4Colours i Stockholm som drivs av Jaana Lindström, Karriärcoach och Executive Coach (certifierad PCC coach enligt ICF International Coach Federation) har lång erfarenhet av att arbeta med ledare som befinner sig i en global kontext med tydligt affärsfokus med höga resultatkrav. 4Colours består av ett nätverk av konsulter som med en unik mix av kompetenser erbjuder utveckling för individer, team, ledare och organisationer.

Våra kunder som vill starta eget eller ta sitt företag till nästa steg

I dagens affärsvärld måste entreprenörerna hantera allt fler utmaningar som ofta innebär stora förändringar. Våra kunder är innovativa entreprenörer som inte vill vara anställda utan gå sin egen väg. Våra kunder är högpresterande individer som vill ta sin idé till nästa steg.

Våra metoder

Tillsammans med coaching, ledarutveckling och teamutveckling integrerar vi ledarskapsteori, psykologi, framtidsstrategi och idéutveckling. Vi vet att coaching och utveckling kräver en hel del mod från både kunden och coachen och konstruktiv feedback från båda är nödvändiga för att förändringar ska kunna ske. Vi har också lång erfarenhet av att arbeta med seniora ledare och att arbeta med kunder i olika typer av branscher, vilket ger många synergier och helhetsperspektiv.