Karriärcoach i Stockholm

Also Available in: Engelska

Jaana Lindström

Önskar du en förändring?

Du vet att tiden är inne för nästa steg. Har du ett jobb som inte inspirerar dig och vill arbeta med något som ger dig mer energi?

Vill du välja rätt nästa gång?

Du vet att du vill hitta det du verkligen vill arbeta med. Har du gjort medvetna val eller har slumpen lett till dina jobb?

Vad vill du, egentligen?

 

Jaana har under sina fjorton år som karriärcoach träffat många som har velat ta nästa steg, byta inriktning eller bransch. Det som har varit gemensamt för många är att det inte har varit tydligt vad nästa steg är eller vad de egentligen vill göra. Som karriärcoach sökte hon efter en bok som kunde stödja dem i processen, men hittade ingen praktisk handbok. Därför beslutade Jaana att skriva den boken tillsammans med sin kollega och journalist Tia Jumbe och 2012 publicerade de boken “Vad vill du, egentligen?”.

Som karriärcoach använder Jaana mycket av sin erfarenhet av alla människor hon har träffat under fjorton år med alla möjliga yrkesbakgrunder som alla har ställt sig just frågan “Vad vill jag, egentligen?”. I sina samarbeten med rekryteringsföretag och headhunters har hon också lärt sig vad en rekryterare vill se i ett CV och hur de söker efter möjliga kandidater.

Jaanas främsta kompetens som karriärcoach är att göra dig till en god kommunikatör då personligt varumärke, presentationsteknik och intervjuträning är en viktig del i karriärcoachingen. Som framtidsstrateg hjälper hon dig också att se tydligare hur framtidens arbetsmarknad skulle kunna se ut – vad kommer hända med din bransch, ditt yrke eller din inriktning? Jaana har också arbetat med ledarutveckling i många år så om du är chef och vill förtydliga ditt ledarskap kan hon hjälpa dig med att stärka din roll som ledare. Eller så arbetar du som chef och funderar på att bli specialist. Hon hjälper också gärna dig som inte har arbetat som chef, men som är nyfiken på att ta reda på vad som krävs för att få ett chefsjobb.

Här är exempel på verktyg som används i vår karriärcoaching:

Vad vill du, egentligen?

Bygger på Jaanas bok “Vad vill du, egentligen?” Hur kan du gå tillväga för att hitta en ny inriktning, bransch eller tjänst?
Finns att köpa på t ex www.bokus.com, www.adlibris.se, www.bod.se.

Hur skriver du ett bra CV?

På svenska/engelska. Hur kan du öka sannolikheten att komma till intervju? Om du inte har fått tillräckligt med svar på dina ansökningar behövs ofta en bättre struktur och en större tydlighet i både kompetenser och intentioner. Hur kan du omvandla, matcha och anpassa din kompetens efter marknadens behov? Går det att byta bransch och karriärväg?

Hur bygger du nätverk på LinkedIn?

På svenska/engelska. LinkedIn (www.linkedin.com) har blivit ett mycket viktigt verktyg för att visa sina kompetenser digitalt. För många rekryterare är det idag ett självklart verktyg när de letar efter potentiella kandidater. Hur ser din LinkedIn-profil ut och när uppdaterade du den senast? Vad behöver du göra för att rekryterare ska hitta dig? Har du ett professionellt foto? Hur kan du använda LinkedIn för att bygga nätverk för framtiden?

Hur bearbetar du den osynliga arbetsmarknaden?

Konkurrensen om jobben brukar vara hög på tjänster som utannonseras. Om endast 20-30% av alla lediga jobb utannonseras, hur ska du hitta resten av alla andra lediga tjänster och hur ska du bearbeta alla dessa arbetsgivare på den “osynliga” arbetsmarknaden? Vi hjälper dig med vad som är viktigt att tänka på när du spontant tar kontakt med potentiella arbetsgivare. Vi kartlägger först tillsammans vilken typ av företag och organisationer du skulle trivas bäst i arbeta i. Vi utarbetar en jobbsökarstrategi och förtydligar och tränar på att uttala ditt “budskap”, dina erfarenheter och spetskompetenser både skriftligt och muntligt. Vi mäter också kontinuerligt vilka strategier som fungerar när du vänder dig målinriktat till valda arbetsgivare.

Hur marknadsför du dig till rekryterare och headhunters?

Hur kan du gå tillväga för marknadsföra dig själv och få kontakt med rekryterare och headhunters? Vad behöver du som potentiell kandidat tänka på? Hur arbetar en headhunter? Hur ser rekryteringsprocessen ut? Då 4Colours samarbetar med rekryterare är vi väl medvetna om hur de brukar arbeta och vi kan hjälpa dig med råd och tips.

Porträttfotografering för CV och LinkedIn

Har du ett professionellt fotografi på ditt CV och på LinkedIn? Hur vill du framställa dig själv med tanke på ditt personliga varumärke? Som tillägg till karriärcoachingen hjälper vi dig med porträttfotografering om du behöver detta för CV och sociala medier.

Hur stärker du ditt personliga varumärke?

Vad behöver du förtydliga i vem du är, vad du vill, vart du ska och vad som är viktigt för dig? Ditt personliga varumärke och din framtoning är av yttersta vikt från första kontakten med rekryteraren till den sista intervjun. För att lyckas med detta tränar vi på hur du kan bli tydlig – hela vägen.

Hur gör du för att utveckla dina sociala nätverk?

Vad behöver du göra för att utveckla dina nätverk, både digitalt som fysiska möten? Arbetsmarknaden har förändrats under de senaste åren och största delen av din framgång kommer bero på dina nätverk och relationer. Har du de nätverk som behövs för framtiden?

Hur planerar du för framtiden? Hur bevakar du omvärlden?

Vad vet du om din framtid? Vad kommer hända med ditt företag, din bransch eller din tjänst i framtiden? Är du förberedd för framtida förändringar? Har du en plan för hur du kan vara attraktiv på arbetsmarknaden på lång sikt? Med hjälp av att analysera trender och skapa scenarios kan vi göra hypoteser om vad som skulle kunna hända inom ditt arbetsområde och förbereda dig för detta.

Hur blir du bättre på presentationsteknik?

Hur bekväm är du att komma till anställningsintervju eller att presentera inför grupp? På anställningsintervjuer har det blivit allt viktigare att du kan presentera tydligt vem du är, vad du kan och vad du vill. Det handlar också om att du har förberett dig på vilka frågor som kan komma på intervjun och att du har tränat på svaren. Vad behöver du förbättra för att bli tydligare med ditt budskap? Hur bygger du upp en kommunikationsstrategi så att du blir kallad till fler intervjuer hos en arbetsgivare?

Outplacement coaching/omställning

Vi erbjuder organisationer outplacement coaching till individer som behöver söka nytt jobb. Individen får både vägledning och coaching då vi utvecklar CV och brev, intervjuträning och strategier för jobbsökande. Vi skräddarsyr paket enligt organisationens och individens behov. Ta gärna kontakt med oss för ett skräddarsytt upplägg.

Hur går coachingen till?

Karriärcoaching erbjuds till privatpersoner och outplacement coaching till organisationer och privatpersoner. Efter en mail- eller telefonkontakt bokar vi ett första möte för att se vad du har för behov. Du får träffa Jaana Lindström, karriärcoach i Stockholm och certifierad PCC coach (ICF International Coach Federation). Efter det tar du beslut om karriärcoaching är rätt för dig. Upplägget skräddarsys efter dina behov och möten görs på 4Colours kontor på Järntorget 78 i Stockholm, på telefon eller Skype om det passar dig bättre.

Jaana som Karriärcoach

Jaana Lindström är en resultatinriktad seniorkonsult som sedan år 2000 coachar och utbildar VD, chefer, ledare, projektledare, konsulter och entreprenörer. År 2006 tog hon Silver i Svenska Mästerskapen i Coaching och 2007 fick hon förutom bronspriset utmärkelsen “Sveriges Coolaste Coach”. År 2012 publicerade hon sin bok “Vad vill du, egentligen?”. Jaana har erfarenhet som marknadschef, försäljningschef, vice VD, seniorkonsult, utbildare, executive coach och karriärcoach.

Jaana arbetade inom Kinnevik/MTG som seniorkonsult 2000—2006 innan hon började arbeta med sitt eget företag 4Colours. Jaana har utbildat sig till Coach vid Coachutbildning Sverige och till Executive Coach vid Academy of Executive Coaching i England. Hon har en MBA Master of Business of Administration vid Henley Management College i England och är utbildad Framtidsstrateg på Kairos Future. Hon har en grundutbildning i psykoterapi (steg 1) och är även utbildad i Global Coaching hos Rosinski & Company och i ehandel hos Nordic Ecommerce Academy. Jaana är certifierad i personlighetsanalysen WorkPlace Big Five och i 360 analys (Center for Creative Leadership). Jaana har 14 års erfarenhet som coach och ledarutvecklare och 24 års erfarenhet av relationer med utländska marknader. Jaana samarbetar idag med ett flertal konsultföretag i Europa och Sverige vad gäller uppdrag i coaching, större ledarutvecklingsprogram och omställningsprogram. Hon har också konsulter i sitt nätverk som är experter inom ledarskap, försäljning, presentationsteknik och LinkedIn.

4Colours

4Colours är ett konsultföretag som erbjuder executive coaching, karriärcoaching och outplacement, ledarutveckling och teamutveckling. 4Colours i Stockholm som drivs av Jaana Lindström, Karriärcoach och Executive Coach (certifierad PCC coach enligt ICF International Coach Federation) har lång erfarenhet av att arbeta med ledare som befinner sig i en global kontext med tydligt affärsfokus med höga resultatkrav. 4Colours består av ett nätverk av konsulter som med en unik mix av kompetenser erbjuder utveckling för individer, team, ledare och organisationer.

Karriärcoaching och ledarutveckling både på svenska och engelska

4Colours arbetar med många olika typer av branscher, men det som ofta är vanligt är att vi arbetar med ledare i en global kontext där arbetsspråket är engelska – med ledare som har team med medarbetare i olika länder. Vi erbjuder därför alltid våra kunder coaching, outplacement coaching och ledarutveckling både på svenska och engelska.

Metoder och verktyg vi använder för karriärcoaching är CV-granskning på svenska och/eller engelska, uppdatering av profil på Linkedin, inventering av spetskompetenser, personligt varumärke, frågor anställningsintervju, intervjuträning och porträttfotografering för CV och LinkedIn.

För executive coaching använder vi även verktyg som coachande ledarskap, presentationsteknik, personligt varumärke, kommunikation i virtuella team, kreativ idéutveckling, personligt varumärke, omvärldsanalys och framtidsstrategi.

Vi utbildar i coachande ledarskap, kommunikation, presentationsteknik och medarbetarsamtal på svenska och engelska beroende på vilka behov ni har. Utbildningar och konsultinsatser skräddarsys alltid efter era önskemål.

Våra kunder

Våra kunder är både privatpersoner och från företag och organisationer. I dagens affärsvärld måste ledare och medarbetare hantera allt fler utmaningar på grund av stora förändringar och omorganisationer. Våra kunder är ledare och organisationer som ständigt måste förändra sig i en global kontext för att kunna leverera goda resultat. De som vänder sig till oss är chefer och ledare, konsulter, entreprenörer och högpresterande individer som vill ta sin karriär och sitt ledarskap till nästa steg.

Våra metoder

Tillsammans med coaching, ledarutveckling och teamutveckling integrerar vi ledarskapsteori, psykologi, framtidsstrategi och idéutveckling. Vi vet att coaching och utveckling kräver en hel del mod från både kunden och coachen och konstruktiv feedback från båda är nödvändiga för att förändringar ska kunna ske. Vi har också lång erfarenhet av att arbeta med seniora ledare och att arbeta med kunder i olika typer av branscher, vilket ger många synergier och helhetsperspektiv.

Välkommen att kontakta oss för karriärcoaching!

Jaana Lindström, Karrärcoach & Executive Coach